Stel cookie voorkeur in

Groep 6

Welkom in groep 6!

Dit schooljaar maken we een start met o.a. het leren van de breuken, stoeien we verder met de taalonderwerpen en hebben we leuke aardrijkskunde-, geschiedenis- én natuurlessen. We lezen elke dag: samen, individueel of klassikaal. Daarnaast maken we onze klas gezellig met allerlei teken en knutselwerkjes, maken wekelijks gebruik van het ICT lokaal en gymmen twee keer in de week exclusief de fitness les. Een druk, pittig maar gezellig schooljaar!

Wat we dit jaar zoal extra doen is naar het theater, de bossen en zandverstuivingen bij Nuland verkennen met Het Bewaarde Land en we werken met het WisH-project. Hier doen we spelletjes en oefeningen waarbij we ervaren waar onze grenzen liggen en hoe we willen zijn als klasgenoot. We hebben de Olympiade sportdag in samenwerking met vele andere scholen in Den Bosch. Kortom een heleboel leuke, gezellige en leerzame activiteiten in groep 6.  

Wekelijks krijgen de kinderen huiswerk mee. Dit zijn vaak drie bladzijdes (voor en achterkant) waar ze een week de tijd voor hebben om in te leveren. Hierin komt het werk wat in de klas wordt doorgenomen nogmaals naar voren zodat de kinderen het nog beter inoefenen.

Hieronder twee websites die meer uitleg geven over het WisH-project en het Bewaarde Land project.

http://www.compasnul13.nl/wish/
https://www.ivn.nl/het-bewaarde-land