Groep 3-4

Wat doen we in groep 3-4?

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 3, dit jaar gaan wij heel veel leren en leuke dingen doen!
We leren lezen, schrijven en rekenen maar hebben ook leuke opdrachten over verkeer, natuur en later dit jaar zelfs geschiedenis en aardrijkskunde!
We zijn een klein, maar gezellig groepje, we kunnen erg hard werken en houden van spelletjes en op het planbord activiteiten doen!
Met foto's op de site zullen we jullie op de hoogte houden.

Groetjes groep 3

Net als in groep 3 besteden we ook in groep 4 veel aandacht aan het technisch leesonderwijs. We gaan verder waar men in groep 3 mee is gestopt. Daarnaast werken we iedere dag aan taal, spelling en rekenen. Zo krijgen de kinderen voor het eerst bijvoorbeeld keersommen! De WO vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis komen ook aan bod, maar vergeet de creatieve vakken en gym niet.

In groep 4 krijgen de kinderen wekelijks 1 A4tje huiswerk.

Af en toe werken we ook buiten de school. In de herfst maken we bijvoorbeeld een herfstwandeling door het park. De kinderen krijgen daar een gerichte zoek- en kijkopdracht, die we vervolgens in de klas verwerken.

Kortom een jaar waarin we veel leren en een nog betere basis leggen voor de rest van de basisschoolcarrière.